Blog

V dnešním článku bychom se rádi podívali na situaci na trhu s nemovitostmi v Praze na jaře roku 2023. Praha je jedním z nejpopulárnějších měst v Evropě a láká mnoho lidí, kteří hledají nemovitost v této oblasti. Jak tedy vypadá situace na trhu s nemovitostmi v Praze v roce 2023?

Možná zvažujete prodat nemovitost a vyznat se v té realitní terminologii je pro vás trochu problém. V tomto článku najdete výběr z nejčastějších pojmů, které zaznívají při prodeji nemovitosti.

RE/MAX prodal elektronickou aukcí již tisíce nemovitostí. Mezi základní výhody prodeje nemovitosti formou elektronické aukce patří zejména flexibilita a vyšší dosažená prodejní cena. Jaké výhody tento systém přináší prodávajícímu?

Ač se prodej nemovitosti na první pohled může zdát jako velmi jednoduchá věc, opak je pravdou. Jen samotná příprava na prodej zabere makléři nemálo času. První dojem na potenciální kupce totiž uděláte jen jednou.

Prodat, koupit, pronajmout nemovitost není tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. Špatně nastavená cena může znamenat, že majitel přijde o nemalé prostředky. Prodat nemovitost bez kvalitního marketingu je stále složitější a to už vůbec nezmiňujeme, jaké škody dokáže napáchat amatérsky připravená prodejní smlouva. Právě o těchto záludnostech je můj...

Možná právě potřebujete prodat nemovitost a zvažujete, jestli to zvládnete sami, nebo se raději obrátíte na odborníka. Řeknu vám, proč byste měli zvolit právě tu druhou možnost.

Vybrali jste si? Než se vydáte na prohlídku, doporučujeme se zaměřit na pár důležitých bodů:

Sezóna prodejů rekreačních nemovitostí pokračuje. Největší zájem kupujících každoročně přichází od dubna a kulminuje v létě.